2008-10-10 17:19:14• hírek • Szatmár.ro

Fontos döntéseket hoztak

A szatmárnémeti közlekedési bizottság pénteki ülésén a jelenlévők több fontos döntést hoztak a megyeközpont közlekedésére vonatkozóan. Új busz- illetve taximegálló, közlekedési táblák kihelyezése, útlezárások szerepeltek a napirenden.

A bizottság jóváhagyta a Zefirului utca Vulturului és Privighetorii utcák közötti szakaszának október 10. és 16. közötti lezárását, melyet a SAMCIF cég kezdeményezett, ugyanis most végzik az utca rehabilitációját.

Szó esett a a Lacramiorei és az Ady Endre utcák kereszteződéseinél állomásozó taxisok áthelyezésére a Rodnei utcai parkolóba, mely körülbelül száz méterre található a jelenlegi megállótól. A várakozó taxisok áthelyezésére egyébként már született tanácsi határozat, azonban mostanáig késett annak gyakorlatba ültetése.

 

A Transurban kérésére új buszmegállót fognak létrehozni a Prahovei utcán, a református templom mellett. Kérték továbbá a Károlyi úti Petrom benzinkútnál lévő buszmegálló jelzésekkel való ellátását, valamint az ellenkező oldalon, az Energiei és az Arinului utcák közötti szakaszon egy új, alternatív megálló létrehozását

A megbeszélés végén a Transilvania sugárúton parkoló buszok problémái kerültek terítékre, ugyanis ezeknek a járatoknak semmi keresnivalójuk ezen a helyen. Feltevődik a kérdés, az Országos Közlekedési Hatóság hogyan bocsátott ki engedélyt ezen járatok számára, miközben nem rendelkeznek parkolóhellyel, ezért illegálisan tartózkodnak a város közterületein.

Arról is döntés született, hogy hamarosan a teherforgalmat tiltó táblákat fognak elhelyezni Transilvania sugárúton.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: